Nieuwsbrief kinderopvang ’t Wantij

  • Januari 2022

Thema ‘hatsjoe’

We zijn begonnen met het thema ‘Hatsjoe’.

Puk is verkouden en wordt ziek tijdens dit thema. Maar dat is nog niet alles; Puk valt op zijn

knie en dat wordt pleisters plakken! Arme Puk...!

De kinderen verzorgen Puk, gaan op ziekenbezoek en brengen een bezoek in onze doktershoek.

Gelukkig is Puk aan het eind van het thema weer helemaal beter. We hebben een doktershoek in onze speelzaal staan, met pleisters, verbandjes, doktersspullen en patiënten. De kinderen kunnen zich verkleden als dokter. Ze kunnen met onze zieke Puk spelen en de zieke knuffels en poppen weer beter maken. En als verrassing komt er een echte dokter op de groep! 

Wat gaan wij doen op de peuteropvang:

• De kinderen ontdekken dat Puk verkouden is en helpen met zijn neus snuiten.

• De kinderen plakken pleisters op de verschillende lichaamsdelen en kunnen die dus   benoemen.

• De kinderen verwennen de zieke Puk op allerlei manieren.

• De kinderen zingen een liedje voor Puk en lezen hem een boekje voor. Ze brengen Puk fruit.

• We maken kaarten voor Puk en doen deze in onze brievenbus.

• In de ziekenhoek hangt een groeimeter en een weegschaal. Samen met Puk worden de kinderen gemeten en gewogen.

Post voor Puk

Puk is heel erg ziek, hij knapt maar niet op. Als je ziek bent is het heel fijn om een kaartje te krijgen. Bij de deur staat een brievenbus, speciaal voor de zieke Puk. Er zijn vast wel kinderen die thuis een kaart of tekening voor Puk willen maken. Deze kan dan in de brievenbus. Puk wordt hier heel erg blij van!

Voorjaarsvakantie

Voor de kinderen die peuteropvang afnemen: de voorjaarsvakantie is van 21 tot en met 25 februari. 

Weekoverzicht

We proberen iedere vrijdag een weekoverzicht op het ouderportal te zetten. We vertellen dan wat we zoal op de kinderopvang hebben beleefd. Samen met een paar foto’s heeft u dan een mooi overzicht. 

Boekentip

Hartverwarmend verhaal over ziek zijn en beter worden. Het sluit mooi aan bij ons thema.

Kikker ligt in bed. Vandaag kan hij niet opstaan. Zijn hoofd is warm en zijn buik doet pijn. Beertje weet niet wat hij moet doen en hij gaat Eend halen. Ze zegt dat Kikker in bed moet blijven. Rat vraagt of een lekker visje zou helpen. Maar Varkentje weet precies wat Kikker nodig heeft. En dan komt Haas. Hij heeft zoveel haast dat hij niet goed uitkijkt…

Kinderen

We hebben weer nieuwe kinderen mogen verwelkomen. Theun Metz, Nick Kooiker, Anne Rikst en Welmoed Dijkstra komen bij ons op de opvang. We hopen dat ze een fijne en plezierige tijd bij ons hebben.

10-minutengesprekken

De 10-minuten gesprekken zijn allemaal ingepland en de eerste ouders zijn al gebeld. Altijd fijn een ‘bijpraat’ momentje. Nu jullie als ouder weinig binnen kunnen komen vinden wij  het fijn om in alle rust even te kunnen praten over jullie kind. 

Esther Faber-Wijnberg

Hallo allemaal, ik zal me even voorstellen. Ik ben Esther Faber-Wagenaar, getrouwd met Richard en mama van 3 kindjes: Nolan, Jason en Elin. Sinds 2016 heb ik mijn administratiekantoor Faber Administratie.

Vanaf januari ben ik werkzaam als administratief medewerkster bij ‘t Wantij. Jullie zullen mij niet op de groep tegenkomen, maar achter de schermen werk ik aan de planning, contracten, agenda en zal ik jullie mailtjes beantwoorden. Als jullie vragen hebben, stel ze gerust. Ik heb er ontzettend veel zin in!

Bezoek Boekstartcoach Nationale Voorleesdagen

De nationale voorleesdagen komen er weer aan! Anita Haisma, lees- en mediaconsulent van de Bibliotheek komt op woensdag 16 februari bij ons langs. Ze gaat het prentenboek van het jaar voorlezen: Vos gaat een stukje rijden. Een verhaal over een vos die op pad gaat met zijn loopauto. We zijn heel benieuwd wat voor avonturen hij beleeft! 

Laarzen

Binnen dragen we geen schoenen maar anti-slipsokken. Het is voor de ontwikkeling van de voet goed om veel op sokken of blote voeten te lopen.

Het zou voor ons heel handig zijn als de kinderen gebracht worden op laarzen. Deze kunnen ze zelf (of met een beetje hulp) aantrekken. Zo kunnen we tussendoor ook gemakkelijk naar buiten.

Wist u  . . . .

-        Dat we nog schoenendozen verzamelen.

-        Dat we vooral de deksels nodig hebben voor een leuke knutsel.

-        Dat we heel blij zijn dat Esther ons team komt versterken.

Kop

Dit is een paragraaf. Klik hier om tekst toe te voegen en te wijzigen. Dit is een perfecte plek om een verhaal te schrijven en/of informatie te delen met uw website bezoekers.

Deel deze pagina